Gratis filmer & TV

Det finns massor med filmer som man kan se helt gratis på nätet eller genom att ladda ner dem. Här är några av de bättre sajterna för gratis film och TV. Här finns mer gratis TV.

Voddler är en tjänst för att streama filmer och TV-serier. Tjänsten är gratis och laglig och utbudet är hyfsat. Det krävs en någorlunda bra dator och bredband, men bildkvalitet och ljud är i gengäld helt ok.

Google Video har mängder av filmer. Allt från korta roliga filmer och musikvideos via dokumentärer och TV-program till hela långfilmer. För att lättare hitta långfilmerna, använd avancerad sökning och välj "long duration" Man kan se alla filmerna online, men en del går också att ladda ner.

Youtube liknar googles sajt och har massor av alla sorters filmer.

Must Watch - Här finns ett stort antal dokumentärfilmer. Många av dem är välgjorda och ger ofta också en alternativ bild än den gängse, vilket öppnar för nya perspektiv och gör filmerna både intressanta och sevärda.

Free movies & documentaries - En sajt som hjälper dig att hitta de gratis långfilmer och dokumentärer mm som finns på sajter som google video och youtube. Flertalet spelfilmer är ganska gamla, men tittar man på topplistan för dokumentärerna finns det en del guldkorn.

UBUWEB är ett "Youtube för avantgardister". Här finns ett stort utbud av smalare filmer, musik, och poesi. Sajten är fri från reklam.

Atomfilms har kortfilmer och animationer, mest inom komedi.

Glimz.net - Här kan du se kortfilmer och dokumentärer. Många är gratis, men flertalet kostar några kronor att få se.

TVexe.com är ett litet program som du installerar på din dator. Sedan kan du se på TV från hela världen direkt via Internet om du har bredband.

Videolan är en videospelare som är bra att ha om du väljer att ladda ner filmerna eftersom Windows filmspelare inte klarar av att spela upp vissa videoformat utan tilläggskomponenter. Videolan finns för flera olika operativsystem. Den klarar ett stort antal format och du kan ladda ner den gratis.

Gratisa: Billigt och bra :-)